Biały lub brązowy nalot w komorze piekarnika

Problem

  • Po użyciu funkcji parowych na komorze piekarnika pojawia się biały nalot
  • Po użyciu funkcji parowych na komorze piekarnika pojawia się brązowy nalot

Dotyczy

  • Piekarniki parowe z serii Steam Boost
  • Piekarniki parowe z serii Steam Pro

Rozwiązanie

  • Każdorazowo po użyciu piekarnika przecieraj komorę piekarnika miękką, wilgotną szmatką.
  • Regularnie przeprowadzaj czyszczenie urządzenia zgodnie z .
    Do czyszczenia komory piekarnika polecamy stosowanie sprayu Electrolux Oven and Micro Care. Rozpuszcza on zanieczyszczenia z komory, dzięki czemu ich usunięcie jest szybkie i proste. Środek ten zakupisz .

instrukcją obsługi

tutaj

Przyczyna

Miękka woda może powodować korozję zarówno na metalu, jak i na plastiku i szkle. W przypadku, gdy twarda woda jest nadmiernie zmiękczana, może pojawić się biały nalot na komorze piekarnika po zakończeniu pracy z wykorzystaniem pary.

W trakcie użytkowania piekarnika, na ściankach mogą gromadzić się resztki żywności, które po rozpuszczeniu się w wodzie mogą pozostawiać brązowy nalot. Dbaj o regularne czyszczenie piekarnika, aby uniknąć tych problemów związanych z twardością wody.

Zdjęcie obrazujące biały nalot:

Zdjęcie obrazujące brązowy nalot.

Czy ten artykuł był pomocny?

Znajdź instrukcję obsługi

Znajdź rozwiązanie swojego problemu lub pobierz instrukcję obsługi urządzenia.

Znajdź instrukcję

Części zamienne i akcesoria

Znajdź oryginalne części zamienne do swojego urządzenia w naszym sklepie internetowym i zamów je prosto do domu.

Do sklepu internetowego