Jak ograniczyć marnowanie żywności
Rozwiązanie
Czy wiesz, że wyrzucamy 1/3 kupowanego jedzenia?
A gdyby tak lepiej ją wykorzystać, ograniczając tym samym marnotrawienie żywności?
Czy można marnować żywność?
Nasze odpady można podzielić na trzy kategorie: możliwe do uniknięcia, nieuniknione i niemożliwe do uniknięcia.
Ograniczenie marnotrawienia żywności
61% odpadów można uniknąć - żywności, którą można by zjeść, gdyby lepiej zagospodarowano,
19% jest nieuniknione - rzeczy takie jak torebki herbaty lub kości kurczaka.
Przepisy ograniczające marnotrawienie żywności
20% jest klasyfikowane jako możliwe do uniknięcia. Obejmuje to skórki ziemniaczane, łodygi brokułów i ścinki liściaste itp.
Można je jeść i cieszyć się, jeśli są odpowiednio przygotowane.
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Oświetlenie piekarnika nie działa
- Z piekarnika wydobywa się zapach spalenizny
- Jak ustawić zegar w piekarniku?
- Jak ponownie założyć drzwiczki piekarnika po czyszczeniu?
- Wentylator chłodzący piekarnika pracuje bez przerwy
- Funkcje w piekarniku - opis, zastosowanie
- Jak zdemontować szyby w drzwiach piekarników i kuchni wolnostojących?
- Instrukcja montażu prowadnic teleskopowych
- Piekarnik wyświetla wskazanie SAFE lub symbol kłódki
- Rozbite szkło w drzwiach piekarnika