Jak korzystać z funkcji Steamify® w piekarniku parowym AEG?
Rozwiązanie

Jeżeli zastanawiasz się, jak zacząć przygodę z gotowaniem na parze, to mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie. Pozwól, aby poprowadziła Cię funkcja Steamify®, która uczyni gotowanie na parze zdrowych i smakowitych posiłków w domu prostszym niż kiedykolwiek wcześniej. Ta wyjątkowa funkcja jest dostępna w wybranych modelach piekarników AEG i pomoże Ci osiągnąć mistrzowskie rezultaty.
Czym jest Steamify® i dlaczego warto go używać?
Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy jak wiele korzyści ma do zaoferowania gotowanie na parze. Gotowanie na parze pozwala zachować składniki odżywcze, witaminy, kolory i smaki. Twoje posiłki będą zawierały mniej tłuszczu, ponieważ użyjesz mniej oleju. Gotując na parze, możesz cieszyć się zdrowszymi i bardziej soczystymi potrawami.
Steamify® to funkcja, która sprawia, że gotowanie na parze jest łatwiejsze niż możesz sobie wyobrazić. Dzięki Steamify® nie musisz zmieniać swoich przyzwyczajeń podczas przygotowywania potraw. Nie musisz zastanawiać się, jak i kiedy dodać parę. Twój piekarnik sam wybierze odpowiednią ilość pary i właściwy moment na dodanie pary. Steamify® może zastąpić prawie wszystkie Twoje zwykłe nawyki kulinarne i zapewnić smaczniejsze posiłki przy minimalnym wysiłku.
Jak korzystać ze Steamify®
Wystarczy wybrać funkcję Steamify® i ustawić temperaturę za pomocą suwaka na wyświetlaczu. Powinna to być temperatura, której zwykle używasz podczas gotowania z użyciem gorącego powietrza lub jak wskazano w przepisie. Na podstawie temperatury piekarnik automatycznie ustawia poziom pary.

2. Ustaw temperaturę, wybierając wartość na wyświetlaczu. Przesuń do odpowiedniej temperatury
3. Naciśnij START, aby rozpocząć gotowanie
4. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby w razie potrzeby napełnić zbiornik na wodę
5. Naciśnij OK
Steamify® zasugeruje Ci nawet temperaturę w zależności od rezultatów, które chcesz osiągnąć. Podczas przesuwania suwaka temperatury piekarnik wskaże oczekiwane rezultaty w zależności od temperatury:
- 50-100°C – Para do gotowania
- 105-130°C – Para do duszenia
- 135-150°C – Para do zapiekania
- 155-230°C – Para do pieczenia
Porady i wskazówki
- Podczas gotowania potraw wymagających temperatury 135°C lub wyższej ustaw żądany czas gotowania, aby w pełni wykorzystać wieloetapowy proces gotowania Steamify®
- Gdy użyjesz pary do zapiekania i ustawisz timer, funkcja grilla włączy się automatycznie na ostatnie minuty, aby zapewnić chrupkość.
- Gdy używasz pary do pieczenia i ustawiasz timer, dolna grzałka włącza się na ostatnie minuty, aby zapewnić chrupiący spód.
Aby uzyskać więcej informacji na temat konkretnego modelu piekarnika, zapoznaj się z jego instrukcją obsługi. .
Instrukcję obsługi znajdziesz tutaj
Teraz, gdy znasz już funkcję Steamify®,
kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej o gotowaniu na parze.
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Wentylator chłodzący piekarnika pracuje bez przerwy
- Piekarnik nie dopieka od dołu - test
- Instrukcja montażu prowadnic teleskopowych
- Jak użyć piekarnika do wyrastania ciasta drożdżowego?
- Książka kucharska do piekarników parowych
- Po pieczeniu z funkcją SousVide z piekarnika wylewa się woda
- Urządzenia z funkcją Wi-Fi - jaką konfigurację należy ustawić w oprogramowaniu routera?
- Skroplona para wodna / woda / wilgoć gromadzi się w komorze piekarnika i między szybami w drzwiach
- Jak wyczyścić szybę piekarnika od środka?
- Piekarnik wyświetla wskazanie SAFE lub symbol kłódki