Sekretem perfekcji jest sous vide!
Rozwiązanie
Czym jest sous vide? Sous vide (wymawiane sue-veed), co oznacza „pod próżnią”, to francuska technika gotowania, która polega na prostym procesie kąpieli wodnej składników zamkniętych w torebkach próżniowych.
Piekarnik AEG z funkcją SousVide umożliwia precyzyjne gotowanie na parze potraw zamkniętych próżniowo. Dzięki temu możesz łatwo wykorzystać technikę sous vide do gotowania potraw w precyzyjnie określonej temperaturze za każdym razem - bez konieczności umieszczania składników w kąpieli wodnej.
Możesz to zrobić w łatwy sposób!
A gdybyśmy powiedzieli Ci, że używając funkcji gotowania metodą sous vide w piekarniku AEG SteamPro, możesz z łatwością gotować tak, jak robią to profesjonaliści?
Wykonując poniższe czynności, piekarnik AEG SteamPro pomoże Ci w łatwy sposób uzyskać doskonałe rezultaty przy użyciu techniki gotowania sous vide.
Krok 1
Zapakuj składniki w torebkę próżniową.
Krok 2
Umieść żywność w piekarniku AEG SteamPro.
Krok 3
Wybierz ikonę sous vide „SV”.
Krok 4
Wybierz żądaną temperaturę.
Krok 5
Wybierz „Start”.
Krok 6
Smacznego!
Gotowanie metodą sous vide nie tylko gwarantuje niesamowity smak posiłków bez utraty smaku i wilgoci, ale także pomaga zachować wszystkie składniki odżywcze. Piekarnik AEG SteamPro pomoże Ci w łatwy sposób gotować metodą sous vide, dzięki czemu uzyskasz oczekiwane rezultaty za każdym razem, gdy przygotujesz smaczne danie.
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Gotowanie na parze — jak w pełni wykorzystać piekarnik parowy AEG
- Rozbite szkło w drzwiach piekarnika
- Piekarnik wyświetla wskazanie SAFE lub symbol kłódki
- Wyświetlacz nie pokazuje godziny, kiedy piekarnik jest wyłączony
- Praca wentylatora przy programie Turbo Grill
- Piekarnik wyświetla komunikat o błędzie F11 / F111 / F129
- Aplikacja My Electrolux/AEG Kitchen nie jest dostępna w AppStore lub Google Play
- Jak ustawić zegar w piekarniku?
- Instrukcja montażu prowadnic teleskopowych
- Jak zdemontować szyby w drzwiach piekarników i kuchni wolnostojących?