Sekretem perfekcji jest sous vide!
Rozwiązanie
Czym jest sous vide? Sous vide (wymawiane sue-veed), co oznacza „pod próżnią”, to francuska technika gotowania, która polega na prostym procesie kąpieli wodnej składników zamkniętych w torebkach próżniowych.
Piekarnik AEG z funkcją SousVide umożliwia precyzyjne gotowanie na parze potraw zamkniętych próżniowo. Dzięki temu możesz łatwo wykorzystać technikę sous vide do gotowania potraw w precyzyjnie określonej temperaturze za każdym razem - bez konieczności umieszczania składników w kąpieli wodnej.
Możesz to zrobić w łatwy sposób!
A gdybyśmy powiedzieli Ci, że używając funkcji gotowania metodą sous vide w piekarniku AEG SteamPro, możesz z łatwością gotować tak, jak robią to profesjonaliści?
Wykonując poniższe czynności, piekarnik AEG SteamPro pomoże Ci w łatwy sposób uzyskać doskonałe rezultaty przy użyciu techniki gotowania sous vide.
Krok 1
Zapakuj składniki w torebkę próżniową.
Krok 2
Umieść żywność w piekarniku AEG SteamPro.
Krok 3
Wybierz ikonę sous vide „SV”.
Krok 4
Wybierz żądaną temperaturę.
Krok 5
Wybierz „Start”.
Krok 6
Smacznego!
Gotowanie metodą sous vide nie tylko gwarantuje niesamowity smak posiłków bez utraty smaku i wilgoci, ale także pomaga zachować wszystkie składniki odżywcze. Piekarnik AEG SteamPro pomoże Ci w łatwy sposób gotować metodą sous vide, dzięki czemu uzyskasz oczekiwane rezultaty za każdym razem, gdy przygotujesz smaczne danie.
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Jak użyć piekarnika do wyrastania ciasta drożdżowego?
- Wentylator chłodzący piekarnika pracuje bez przerwy
- Jak ustawić zegar w piekarniku?
- Piekarnik wyświetla wskazanie SAFE lub symbol kłódki
- Drzwi piekarnika nie zamykają się prawidłowo
- Czy można regulować głośność sygnałów dźwiękowych w piekarnikach?
- Funkcje w piekarniku - opis, zastosowanie
- Jak zdemontować szyby w drzwiach piekarników i kuchni wolnostojących?
- Książka kucharska do piekarników parowych
- Urządzenia z funkcją Wi-Fi - jaką konfigurację należy ustawić w oprogramowaniu routera?