Kawa z wbudowanego ekspresu ma niewielką ilość pianki

Problem

  • Kawa z wbudowanego ekspresu ma niewielką ilość pianki

Dotyczy

  • Ekspres do kawy

Rozwiązanie

Jak uzyskać idealną piankę w kawie?

  1. Sprawdź stopień mielenia kawy – jeśli ziarno jest zmielone zbyt grubo, ekstrakcja jest niepełna, a wierzchnia warstwa kawy pozostaje cienka. Przesuń pokrętło regulacji mielenia o jeden rowek w stronę cyfry 1 (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara) przy włączonym młynku.
  2. Używaj mieszanki kawy odpowiedniej do espresso, co zapewnia aksamitną piankę i bogaty aromat.

Przyczyna

  • Kawa jest zbyt grubo zmielona, co ogranicza ekstrakcję i tworzenie pianki.
  • Mieszanka kawy nie jest odpowiednia do parzenia espresso w ekspresie ciśnieniowym.
  • Zbyt niska temperatura parzenia kawy lub niewłaściwe ciśnienie w ekspresie.

Czy ten artykuł był pomocny?

Zamów wizytę serwisową

W celu zgłoszenia urządzenia do naprawy, przejdź do strony Serwis.

Zarezerwuj serwis

Części zamienne i akcesoria

Znajdź oryginalne części zamienne do swojego urządzenia w naszym sklepie internetowym i zamów je prosto do domu.

Do sklepu internetowego